Wednesday, July 20, 2011

KISAH BENAR YANG LUCU TAPI MENYERAMKAN

hahahaha. title aku kali ni pun akan membuatkan pembaca entri tak sabar2 nak baca blogaku kan. ni hah aku nak share 1 cerita yang agak lucu tapi seram jugak lah. aku pun gelak terbahak2 bila fikir kan hal ni. cerita ni bukan nak aibkan pihak yang satu tu. lagi pun aku tak mention nama dia dalam entri aku kali ni. sekadar cerita lucu dan akan jadi pengalaman yang tak akan aku lupakan sehingga akhir hayat aku.


terus terang aku cakap aku ni bukan lah handsome mana pun macam budak2 lelaki lain kan. tapi masih lagi ada insan2 yang tetap berkenan dengan aku. hahaha. terima jelah seadanya. terima kasih aku ucapkan kepada mereka2 yang sudi berkawan dengan aku. kawan boleh tapi nak lebih2 tak boleh lah yer.


dipendekkan cerita, aku ada seorang boss lelaki yang sedia maklum memang mana perwatakan dia lembut. macam aku juga lah. tapi lembut2 aku tak lah sampai berdandan seperti perempuan. waktu aku datang interview dulu memang dia lah yang jadi panel penginterview sekaligus merangkap boss yang amek aku kerja. saat interview lagi aku dah mula nampak lain macam dengan kelakuan dia. waktu tu aku tak amek kisah lah sangat kan. 


bila aku dah mula kerja under dia mulalah belang warna warni dia buka. dia terlalu amek berat pasal diri aku. aku tak cakap banyak cuma agak berhati2 dengan kelakuan dia je. marah aku jauh sekali lah walaupun aku ada buat silap pasal kerja. sayang beno dia kat aku. tapi aku siket pun tak ada hati kat dia. bukan sebab dia agama budha atau ape2 pun. tapi memang kenyataan aku cuma anggap dia sebagai boss aku je.


mula2 dia ada gak suruh budak2 lain merisik aku samada aku ada cinta hati ke tak. aku dah dapat agak dah soalan tu mesti datang dari dia walaupun budak2 tu tak nak bagitahu siapa gerangan orang yang suruh tanya soalan kat aku macam tu. hahaha. then aku direct je tanya balik budak tu mesti boss yang suruh tanya kan. aku terus terang je yang aku dah ada buah hati pengarang jantung. ajar siket dia tu. hahaha. bukan nak sakit kan hati boss sendiri tapi aku akan jadi kurang selesa kalau dia mahukan lebih2 dari aku.


bila berjumpa kat tempat kerja tak ada pula dia bertanya kan itu ini pasal hubungan atau suka aku ke apa. tahu pula diam kononnya profesional ataupun ,malu sebenarnya pun aku tak tahu. aku pun hormat dia sangat2 sebab dia boss aku. semua arahan dan tunjuk ajar dari dia aku cuba ikut walaupun aku akan bangkang untuk beberapa hal dan perkara yang aku rasa tak boleh terima. dia pun bukan jenis marah2 kan staff. aku syukur juga jumpa boss macam dia. 


yang hebatnya boss aku ni bila jumpa kat tempat kerja diam pula tapi saat aku balik kerja mula lah hantar mesej berpuluh2. ajak itu lah ajak ini lah. aku dah banyak kali mengelak setiap ajakan keluar dari dia. terus terang memang aku sedaya upaya nak mengelak dari dia. kalau pasal kerja tu tak apelah kan. aku tak anggap lebih2 tapi dia pula yang over kat diri aku ni. pelik aku. hahaha


kadang2 bila aku kat rumah online dia akan masuk chat. mula2 tanya khabar. padahal kalau kat tempat kerja dah sedia tahu aku sihat walafiat. nak ngorat aku lah tu. nak mengayat si pemenang oscar memang tak dapat lah beb. bila chatting dia selalu keluarkan kata2 lucah kat aku. alamak aku seram lah. kalau dia orang yang aku suka tak apelah. ini bukan saja tak ada hati malah perasaan suka pun tak ada. kesian? tak ada maknanya kesian lah jemah oi. geli geleman aku dibuatnya ni hah. seram kau. 


tapi demi nak jaga hati dia aku layan kan je setiap cakap2 dia. aku bagitahu dia kawan2 biasa boleh tapi lebih dari tu harap maklum dipersilakan mandi bunga dulu. wahh..buatnya dia mandi bunga ke apa. mati aku. hahaha. aku rasa tak ada lah dia akan buat semua tu kan. harap2 lah tak terjadi perkara yang tak diingini berlaku. selisih malaikat 44. aku cuma anggap dia sebagai boss je.


untuk boss saya say sorry banyak2 ok. saya tak pernah ada hati kat boss jauh sekali jatuh cinta kat boss..harap maklum. jangan bersedih pulak ok boss. walaupun boss tak tahu yang saya taip entri ni. kalau boss terbaca pun buat2 tak faham ok. jangan marah dan jangan bunuh diri pulak. hahahahaha. sekian..

4 comments: